Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghatározó szereplő búcsúzott a francia válogatottól – HIVATALOS

A hétfői napon a francia válogatott meghatározó szereplője fontos bejelentést tett a jövőjéről…

(Photo by Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

A Tottenham veterán kapusa, Hugo Lloris úgy döntött, hogy nem szerepel többet a francia válogatottban, melynek évek óta csapatkapitánya volt, erről a hétfői napon adott tájékoztatást:

“Az életben mindenki számára eljön az idő, amikor rájön, hogy tovább kell adnia a stafétát. A francia válogatott kapusposztját soha nem akartam kisajátítani. Mindig is azt mondtam, hogy a francia csapat sosem egy játékosról szól és ezért mindenkinek tennie kell, velem kezdve. Úgy gondolom, hogy a válogatott képes a továbblépésre és van egy kapus is, aki készen áll a feladatra. Szeretném a csúcson abbahagyni, nem megvárva, hogy lelassuljak, vagy hogy a konkurencia szorítson ki a kapuból. Másrészt ez a családomról is szól, szeretnék több időt tölteni a feleségemmel és a gyerekeimmel.”

A 36 esztendős kapus 2008 óta 145 mérkőzésen szerepelt a francia válogatottban, mellyel a nemzeti együttes csúcstartójának számít. Lloris 2010 óta a Les Bleus csapatkapitánya, ő emelhette a magasba a trófeát a franciák 2018-as vb-címe alkalmával. Ezen kívül a 2016-os hazai rendezésű Európa-bajnokságon és a múlt hónapban rendezett katari világbajnokságon egyaránt ezüstérmes lett a nemzeti csapattal.