Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Úgy tűnik, Eriksen nem léphet többet pályára Olaszországban

Az Olasz Labdarúgó Szövetség szakbizottsága közölte, hogy Christian Eriksen, az Internazionale középpályása csak akkor térhet vissza a pályára az Inter színeiben, ha már nem lesz szüksége a szívébe beépített defibrillátorra.

(Photo by Oliver Hardt – UEFA/UEFA via Getty Images)

A dán labdarúgó az Európa-bajnokság Dánia–Finnország mérkőzésén esett össze, ami után újra kellett éleszteni és végül egy beültethető defibrillátort is kapott. A Serie A-t is felügyelő szakértők szerint Eriksen csak abban az esetben folytathatja pályafutását, ha bebizonyosodik, hogy ennek semmilyen egészségügyi kockázata nincs. Ehhez viszont átfogó vizsgálatokat kellene végezni, amelyekhez el kell távolítani a testébe beültetett defibrillátort.

A defibrillátor eltávolításához viszont Eriksen orvosai vélhetően nem fognak hozzájárulni. Morten Boesen, a dán válogatott csapatorvosa korábban azt nyilatkozta, hogy az eszközre mindenképp szükség van az esetleges szívritmuszavarok miatt és ezzel kapcsolatban eddig az összes szakorvos hasonlóan nyilatkozott.

Az Ajax és a holland válogatott védője, Daley Blind egyébként másfél éve egy ehhez hasonló defibrillátorral játszik, amelyet egy szívizomgyulladáshoz kötődő műtét után kapott. Neki egy alkalommal, tavaly augusztusban volt problémája emiatt, amikor az eszköz rövid időre leállt és rosszul lett a pályán. Ennek ellenére Blind idén bekerült a holland keretbe és végigjátszotta Hollandia meccseit az Eb-n.