Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kinevezték a Sassuolo új edzőjét – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sassuolo gárdája a szerdai napon kinevezte a Sahtar Donyeckhez távozó Roberto De Zerbi utódját a csapat kispadján…

 

Az évek óta masszív középcsapatnak számító Sassuolo gárdája a szerdai napon bejelentette, hogy a másodosztályú bajnokság (Serie B) elmúlt kiírásának magabiztos megnyerésével feljutó Empoli eddigi vezetőedzőjét, Alessio Dionisit nevezte ki új trénerének.

A 41 esztendős szakember 2014 óta dolgozik profi edzőként, és az elmúlt négy évben mindig elhagyta csapatát, mivel jobb ajánlatot kapott, így rohamléptekkel küzdi egyre feljebb és feljebb magát. 2017-ben még a negyedosztályú Fiorenzuola gárdáját irányította, 2018-ban a Serie C-s Imolesét kormányozta ígéretesen, a 2019-2020-as szezonban már a Venezia edzője volt a másodosztályban, múlt nyáron pedig az Empoli élére nevezték ki, melyet első évében feljuttatott a Serie A-ba.

Dionisi kinevezése iránt a befutó mellett állítólag a Sampdoria is komoly érdeklődést mutatott, de végül a Neroverdi projektjét választotta, amely az elmúlt években elődje, De Zerbi irányítása alatt rendkívül stabil középcsapattá vált a Serie A-ban. A fiatal trénerrel jó eséllyel tovább folytathatják a megkezdett utat, és a Sassuolo továbbra is Olaszország egyik legambiciózusabb klubja lehet.