Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tehetséges olasz edzőt neveztek ki a Sahtar kispadjára – HIVATALOS

Beigazolódtak a korábbi híresztelések, az ukrán bajnoki címről idén lemaradó Sahtar Donyeck gárdája valóban a feltörekvő olasz szakembert nevezte ki új vezetőedzőjének…

 

A Sahtar Donyeck vezetősége a keddi nap folyamán jelentette be, hogy a portugál Luis Castro távozása után az olasz Roberto De Zerbi veszi át a csapat irányítását. A Serie A-ban szereplő Sassuolo gárdájától érkező új szakember két évre szóló megállapodást kötött az ukrán egyesülettel.

A 42. születésnapját a jövő hónapban ünneplő tréner a legutóbbi állomáshelyét három éven át szolgálta. De Zerbi folytatta a Sassuolo kiváló szakmai munkáját, az együttes rendkívül stabil középcsapattá vált irányítása alatt, amely időről időre rendszerint még a nagyobb csapatokat is el-elkapja, nem mellesleg pedig rendkívül látványos támadófocit játszik, és a múlt hétvégén lezárult idény végén csak kevéssel maradtak le az Európai Konferencialigában való indulástól.

A tehetséges edző korábban a Foggia, a Palermo és a Benevento csapataiban bontogatta szárnyait, a Neroverdit 2018 júniusában vette át, amikor a közelmúltban a Ferencvárossal hírbe hozott Eusebio Di Francesco az AS Romához távozott onnan.