Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURO 2020: A szlovákoknál is felütötte a fejét a koronavírus!

Az Európa-bajnokságon szereplő szlovák válogatottnál is pozitív koronavírustesztet produkált 1 játékos és 1 stábtag, ezt közölte a szövetségi kapitány, Stefan Tarkovic. A két személyt elkülönítették, és biztosan nem lesznek ott a csapattal a Svédország elleni mérkőzésen. 

(Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Stefan Tarkovic, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya online sajtótájékoztatóján jelezte, hogy ketten is pozitív koronavírustesztet produkáltak a keretből. Az egyikük egy stábtag, a másikuk pedig Denis Vavro. A védő nem lépett pályára a Lengyelország ellen megnyert találkozón, most pedig a stábtaggal együtt karanténba helyezték Szentpéterváron. Tarkovic az alábbiakat mondta:

A teljes stábot és a kerettagokat szerdán letesztelték és sajnos két pozitív eredmény is született. Az orosz hatóságokkal egyeztetve és együttműködve most azon vagyunk, hogy meggátoljuk a vírus terjedését.

A kapitány elmondta, hogy Vavronak nincsenek tünetei, ám a jelenlegi állás szerint nem léphet pályára a svédek és a spanyolok elleni csoportmérkőzéseken sem. Az esettel kapcsolatban a svédek csapatmenedzsere, Stefan Pettersson is megszólalt:

Sajnos az ilyen esetek előfordulnak manapság. Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó eset az Eb ideje alatt.

A svédek úgy készülnek, hogy pénteken 15:00-kor játszanak a szlovákok ellen. Korábban az ő keretükben is felütötte a fejét a vírus, hiszen Dejan Kulusevski és Matias Svanberg is átesett a fertőzésen, de ők már a társaikkal együtt készülhetnek a hátralévő két mérkőzésükre.