Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: öngól és kiállítás, a lengyelek kikaptak Szlovákiától! – videóval

Szlovák győzelemmel kezdődtek meg az E jelzésű csoport küzdelmei ez Európa-bajnokságon: Stefan Tarkovic csapata 2–1-re gyűrte le a fél órát emberhátrányban játszó Lengyelországot.

(Photo by Gonzalo Arroyo – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az összecsapást a szlovákok kezdték dominánsan, hosszú percekig beszorították az ellenfelet. Ennek a 18. percben meg is lett az eredménye, méghozzá a Ferencvárost erősítő Róbert Maknak köszönhetően: a 30 esztendős szélső szép cselt követően került a tizenhatoson belülre, lövése pedig szerencsésen a kapuba pattant – végül a hálóőr, Wojciech Szczesny öngóljának könyvelték el a találatot. Az idő előrehaladtával a lengyelek éledezni kezdtek, előbb Piotr Zielinski, majd az élete formájában lévő Robert Lewandowski próbálkozott, ám egyikük sem járt sikerrel. Maradt az egygólos különbség a szünetre.

A második játékrész álomszerűen indult Lengyelország számára: Paulo Sousa fiai néhány másodperc elteltével egyenlíteni tudtak, Karol Linetty volt eredményes egy mintaszerű támadás végén. Nem sokkal később ismét rosszra fordultak a dolgok a piros-fehérek számára, a rutinos Grzegorz Krychowiak ugyanis begyűjtötte a második sárga lapját is, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Szlovákia ki is használta az emberelőnyt, Milan Skriniar révén ismét Tarkovic játékosai örülhettek. A folytatásban a megfogyatkozott lengyelek tehetetlenek voltak, 1–2 lett a végeredmény.

Európa-bajnokság, 1. forduló (E-csoport)
Lengyelország – Szlovákia 1–2 (0-1)
Helyszín: Gazprom Arena; Vezette: Ovidiu Hategan
Gólszerzők: Linetty (46.), ill. Szczesny (18. – öngól), Skriniar (69.)
Sárga lap: Krychowiak (22.), ill. Hubocan (20.)
Kiállítva: Krychowiak (62.)

Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus (Puchacz 74.) – Linetty (Frankowski 74.), Krychowiak, Klich (Moder 85.) – Jozwiak, Lewandowski, Zielinski (Swiderski 85.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa.

Szlovákia: Dubravka – Pekarik (Koscelnik 79.), Satka, Skriniar, Hubocan – Haraslin (Duris 87.), Kucka, Hromada (Hrosovsky 79.), Mak (Suslov 87.) – Duda (Gregus 90+2.), Hamsík. Szövetségi kapitány: Stefan Tarkovic.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: