Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Sergio Ramos elbúcsúzott!

Elbúcsúzott a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttesétől Sergio Ramos. A középhátvéd 16 év után távozik a fővárosi csapattól. 

(Photo by Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, tegnap hivatalossá vált, hogy Sergio Ramos 16 év után elhagyja a Real Madridot. A védő nem tudott megegyezni a vezetőséggel a folytatásról, így két hét múlva szabadügynökké válik. A “Királyi Gárda” a mai nap folyamán búcsúztatta el az ikonikus védőt. Az eseményre Ramos felesége és gyermekei társaságában érkezett, ami Ramos madridi karrierjének legfontosabb pillanatait összefoglaló videóval kezdődött.

A Ramosról készült videó:

Ezt Florentino Pérez beszéde követte:

2005. szeptember 8-án igazoltuk le őt, sosem fogom elfelejteni azt a napot. Ő volt az első spanyol játékos akit az elnökségem alatt szerződtettem. Nem volt könnyű megszerezni őt, de abban bíztunk, hogy az érkezésével egy új korszak kezdődik. 16 évvel később elmondható, hogy a klub az egyik legsikeresebb időszakát élte az érkezése óta. Nagyon büszke vagyok arra, amit itt elértél, a Real Madrid egyik legendájává váltál. Köszönöm, amit ebben mezben, ezért a címerért tettél. Közösen számos jó és rossz pillanatot megéltünk. Az én szívemben mindig különleges helyet foglalsz el, kívánom, hogy boldog legyél és ne feledd, a Real Madrid mindig a te otthonod is lesz!

Az elnök beszédét követően Sergio Ramos következett, ám nem tudta sokáig kordában tartani az érzelmeit:

Ez életem legnehezebb pillanata, itt az idő, hogy búcsút intsek a Real Madridnak. Hálával tartozom, örökre a szívembe zártam a klubot. Köszönök mindent. Nem mondom, hogy Isten veletek, hanem azt, hogy viszlát, mert egy napon visszatérek!

Ramos beszéde:

Sergio Ramos a Real Madridnál eltöltött 16 éve alatt 22 trófeát nyert a csapattal. Nála és Marcelonál csak Paco Gento ért el több első helyezést (23) a “Királyi Gárdával”. Ramos minden sorozatot figyelembe véve 671 alkalommal ölthette magára a csapat mezét, ezeken a találkozókon pedig 101 gólt és 40 gólpasszt ért el.