Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING – Ennyi volt, Sergio Ramos 16 év után távozik a Real Madridból- HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy távozik a klub csapatkapitánya, Sergio Ramos. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Sergio Ramos 2005. augusztusában igazolt a Sevillából a Real Madridba, ahol a spanyol védő történelmet írt. Ramos 2021-ben viszont úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését és elhagyja a Real Madridot, amit a klub ma hivatalosan be is jelentett. Pénteken 12:30-kor a királyi gárda sajtótájékoztatót tart, ahol Florentino Perez elnökkel együtt elbúcsúznak kapitányuktól.

Ramos mindent megnyert a Real Madriddal, amit klubcsapattal meglehet: ötször nyert spanyol bajnokságot, négyszer Bajnokok Ligáját, két alkalommal emelhette a magasba a Király-kupa trófeáját és négy alkalommal a Spanyol Szuperkupáét, mindemellett pedig háromszoros Európai Szuperliga-, illetve Klubvilágbajnokság-győztes.

A most 35 éves spanyol védő a Real Madridnál töltött 16 éve alatt összesen 671 alkalommal húzta magára a habfehér mezt, ezeken pedig hátvédhez képest elképesztő 101 gólt szerzett és 41 gólpasszt osztott ki.

Arról még nincs információ, hogy hol folytatja Ramos a pályafutását, de több klub is érdeklődik iránta, mint a PSG vagy a Manchester United vagy a Manchester City, de még korábbi klubja, a Sevilla is.