Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az ősi rivális megtréfálta Angliát – videóval

Egy ősi rivalizálás újabb összecsapását tekinthettük meg ma. A két nemzet évszázadokkal ezelőtt a csatamezőkön küzdött egymással, viszont az elmúlt 150 évben a futball pályákon csatáztak. Válogatott szinten ez a futballtörténet leghosszabb múltra visszatekintő párharca, a feljegyzések szerint a két ország csapata először, 1872. november 30-án mérkőzött meg egymással és ez a mai volt 115 találkozójuk. 

Kicsit csalódás keltő volt a játék az első félidőben, amiben Anglia a kaput sem találta el. Pedig nem kezdődött rosszul, Stones révén a 11. percben kapufája is volt a hazai csapatnak. Később még egy McTominay hiba után, Mount szerzett majdnem gólt.
Ami nem jött össze az angoloknak, az összejött a skótoknak. Egy baloldali beadás után a jobboldali szárnyvédő, O’Donnell lőhetett, azonban Pickford nagy bravúrral védeni tudott.

Második félidőben gyorsan összejött a kaput eltaláló lövés az angoloknak, csupán két és fél perc után, azonban Marshall védeni tudta Mount lövését. Az angol rohamok azonban ebben a játékrészben is elmaradtak, sőt egyszer az egyik angol védőnek a gólvonalról kellett mentenie.
Az angoloknak a folytatásban sem sikerült betalálnia, de mivel a skótoknak sem, így az eredmény ugyanúgy 0-0 lett, mint 1872. november 30-án a két csapat első találkozóján.

Európa-bajnokság, 2. forduló (D-csoport)
Anglia – Skócia 0-0 (0-0)
Helyszín:
London, Wembley – 22500 néző ; Vezette: A. Lahoz
Gólszerzők:  ill.
Sárga:  ill. McGinn (16.), O’Donell (87.)
Kiállítás:  ill. –

Anglia: Pickford – James, Stones, Mings, Shaw – Rice, Phillips – Foden (Grealish 63.), Mount, Sterling – Kane (Rashford 74.)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Skócia: Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – Gilmour (Armstrong 76.) – O’Donnell, McGinn, McGregor, Robertson – Dykes, Adams (Nisbet 86.)
Szövetségi kapitány: Steve Clarke

D-csoport állása

A góllövőlista élmezőnye

A mérkőzés összefoglalója