Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: 30 meccs óta veretlenek az olaszok

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz válogatott a harmadik mérkőzését is megnyerve, csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokságon…

(Photo by Alberto Lingria – Pool/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini irányításával a nemzeti csapat már zsinórban 30 (!) mérkőzést vívott meg veretlenül, mellyel beállították a legendás Vittorio Pozzo kétszeres világbajnok csapatának csúcsát.

“Kiváló meccs volt. Igaz, még egy gólt szerezhettünk volna, de remekül, határozottan védekeztek a walesiek. Ami Pozzót illeti: nyert néhány olyan trófeát, amelytől egyelőre messze elmaradunk… Nem szabad elfelejtenünk, az összes továbbjutó csapat versenyben van a végső győzelemért, és biztos vagyok abban, hogy egyetlen mérkőzésünk sem lesz egyszerű”

– jegyezte meg az 56 esztendős szakember a La Gazetta dello Sport részére adott interjúban.

Sokak szerint a Squadra Azzurra a legutóbbi világbajnokságtól való szégyenteljes távolmaradásból akar erőt meríteni, és ez jelent kiváló motivációt a csapat számára, amely eddig még csak gót sem kapott a kontinensviadalon.

Az olasz csapat az 1978-as és az 1990-es világbajnokság, valamint a 2000-es Európa-bajnokság után most negyedszer abszolvált háromból három győzelemmel egy csoportkör világeseményen.

Az A-csoport végeredménye: