Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hakan Calhanoglu: “Számunkra ez a torna hatalmas csalódás.”

Utolsó helyen zárt az Európa-bajnokság A-csoportjában Törökország. Hakan Calhanogluék pontot sem tudtak szerezni és mindössze egy gólra futotta erejükből. Lássuk, hogy értékelik ők a tornán nyújtott teljesítményüket…

(Photo by Ali Balikci/Anadolu Agency via Getty Images)

Könnyen kijelenthető, hogy mindenki többet várt Törökországtól az Európa-bajnokságon, főleg annak fényében, hogy milyen jó játékkal rukkoltak elő a világbajnoki selejtezők során Hollandia és Norvégia ellen. Az A-csoportból való továbbjutás sem tűnt a torna előtt megoldhatatlan feladatnak Yilmazék számára, hiszen, ha Olaszország ellen nem is, de Svájc és Wales ellen bőven úgy szálhattak harcba, hogy van esélyük a 3 pont megszerzésére. Ehhez képest tegnap véget ért számukra a csoportkör, és Svájctól is vereséget szenvedtek. A 3 találkozón 0 ponttal, 1 lőtt és 8 kapott góllal zárt Törökország, amit a csapat egyik legjobbja Hakan Calhanoglu hatalmas csalódásként értékelt:

Számunkra ez a torna hatalmas csalódás. Rengeteg hibát vétettünk, de ezekből tanulnunk kell és mennünk kell tovább. Fiatal csapatunk van, a jövőben biztosan jobban fogunk teljesíteni.

A csapatkapitány Burak Yilmaz szerint még sokat kell tanulniuk, ha az ilyen tornákon jól akarnak szerepelni:

Nem tudtunk felnőni ehhez a tornához, ezt el kell ismernem. Kijutottunk az Eb-re, a világbajnoki selejtezőt is jól kezdtük, de egy ilyen torna az teljesen más, mint a selejtezők. Sokat kell még tanulnunk. Be kell látnunk, hogy minden téren javulnunk kell, és akkor haladhatunk tovább a megkezdett úton.

A szövetségi kapitány Senol Günes úgy vélte, hogy az első mérkőzés döntően befolyásolta játékosait, akik ezt követően nem is tudtak talpra állni, de bizakodó a jövőt tekintve:

Nem voltunk elég jók, ezen kár vitázni. Sajnos az első mérkőzés nagyon rossz hatással volt a játékosokra, de előfordul az ilyen. A keret nagy része még igen fiatal, hosszú évekig tagjai lesznek a nemzeti csapatnak, és sikeresek lesznek, ahogy korábban.

Az A-csoport küzdelmei tehát véget értek. Olaszország magabiztosan, 9 egységgel és 7:0-ás gólaránnyal zárt az élen, Wales jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig megelőzte a szintén 4 pontos svájciakat, akik egyelőre azért szoríthatnak, hogy a legjobb 4 harmadik helyezett között legyenek.

Az A-csoport végleges állása: