Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezen a napon: Diego Maradona két góllal sokkolta Angliát – videóval

35 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték meg az 1986-os világbajnokság elhíresült negyeddöntőjét a két nagy rivális, a későbbi győztes Argentína és Anglia nemzeti válogatottjai között, amely bevonult a sportág históriás könyveibe…

(Photo by Archivo El Grafico/Getty Images)

1986. június 22-én rendezték meg Argentína és Anglia között a mexikói világbajnokság örökké emlékezetes negyeddöntőjét, melyen az Albiceleste Diego Maradona két elképesztő találatával 2-1-re diadalmaskodott.

A tavaly novemberben 60 évesen elhunyt legenda a vb-cím felé vezető úton két emlékezetes gólt szerzett Anglia ellen: első találata volt az ominózus kezes gól, amely később az “Isten keze” néven híresült, miután Maradona felugrott fejelni a kapujából kifutó angol kapussal együtt, becsukta a szemét, a labda pedig a kezét érintve a hálóban kötött ki. Természetesen az argentinok ünnepeltek, az angolok tiltakoztak, a játékvezető pedig megadta a találatot. Néhány perccel később az elmondásuk szerint még mindig sokkhatásban lévő angolok közepette viszont Maradona megszerezte az elmúlt évszázad legszebb gólját, ugyanis a saját térfeléről indulva szinte a komplett angol csapatot, beleértve Shilton kapust is kicselezte a gólját megelőzően. A hajrában még Gary Lineker betalált, de ez csak a szépítésre volt elegendő a “háromoroszlánosok” részéről.

Argentína továbbjutott, és ezen a világbajnokságon végül megszerezte története második, eddigi utolsó vb-címét.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!