Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: két csúcsrangadó a nyolcaddöntőben

Szerda este befejeződtek a csoportkör küzdelmei az Európa-bajnokságon, ezzel párhuzamosan pedig véglegessé vált a torna egyenes kieséses szakaszának ágrajza…

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Az Európa-bajnokság csoportkörének befejezése után kialakultak a nyolcaddöntők párosításai, melyről sajnos az emelt fővel búcsúzó magyar válogatott ugyan lemaradt, de a halálcsoportunkból továbbjutó két csapat jelenléte is egy-egy slágerpárosítást ígér.

Az F csoportban végül Franciaország lett az első, és Svájccal találkozik Bukarestben, Németország másodikként utazhat Londonba, ahol Angliával játszik, míg Portugália csoportharmadikként Sevillában Belgiummal találkozik. Ez utóbbi két párharc ígérkezik a legizgalmasabbnak a 16 között, aztán a legjobb nyolc között például egy olasz-portugál vagy egy francia-spanyol párosítás is összejöhet.

Jól látszik, hogy a felső ág sokkal erősebbnek tűnik, és az angol-német klasszikus győztese akár rögtön a döntőig masírozhat, és sajnos joggal kesereghetünk amiatt, hogy ha sikerült volna szerda este legyőzni a németet, akkor most Marco Rossi csapata került volna arra a bizonyos, papíron jóval könnyebb ágra.

Az Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek menetrendje

Június 26., szombat, 18:00 Wales–Dánia (Amszterdam)
Június 26., szombat, 21:00 Olaszország–Ausztria (London)
Június 27., vasárnap, 18:00 Hollandia–Csehország (Budapest)
Június 27., vasárnap, 21:00 Belgium–Portugália (Sevilla)
Június 28., hétfő, 18:00 Horvátország–Spanyolország (Koppenhága)
Június 28., hétfő, 21:00 Franciaország – Svájc (Bukarest)
Június 29., kedd, 18:00 Anglia – Németország (London)
Június 29., kedd, 21:00 Svédország – Ukrajna (Glasgow)

Az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszának ágrajza