Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: „Rendszerszintű a probléma a szlovák futballban”

Hiába kezdte jól az Európa-bajnoki szereplését a szlovák válogatott, végül még a csoportkört sem élte túl a tegnap erősen földbe álló együttes. A szlovák Smenek nyilatkozott a magyar származású Borbély László, aki nem személyi, sokkal inkább nagyobb volumenű gondot lát.

A lélektelen lengyelek megverése után már jöttek a papírforma eredmények. Stefan Tarkovic tanítványai előbb a svédektől, majd tegnap a spanyoloktól is kikaptak. A tegnapi, színtelen—szagtalan vereség pedig igazán megsemmisítőre sikerült, és remekül megmutatta a csapat legnagyobb hiányosságát. Nincs igazi gólfelelőse Szlovákiának. A cseh bajnokságban játszó Ivan Schranz (FK Jablonec) akár hazája hőse is lehetett volna idén nyáron, ám bokasérülése miatt végül adós kellett, hogy maradjon a gólokkal.

Borbély az alábbiakat nyilatkozta a Smenek:

„Nem látok semmi különöset abban, hogy mennyire is kaptunk ki. Inkább azon kellene gondolkozni, hogy miért vesztettünk, mi volt ennek az oka és mit tehettünk volna ellene. Az eredmény természetesen most egyfajta visszalépést is jelent, amely tükrözi a szlovák futball valóságot, és kissé kegyetlen. Fontos, hogy ne úgy oldjuk meg, ahogy azt Szlovákiában szoktuk csinálni: <Rúgjuk ki gyorsan az edzőt, rúgjuk ki a masszőrt!>!. El kell kezdenünk szisztematikusan foglalkozni a futballal. Hazánkban az elmúlt 10-12 évben nem adtak állami támogatást, de hiszem és várom, hogy ez most megváltozik. Az állam együttműködése nélkül nem javíthatunk a labdarúgás működésének alapvető feltételein.”

– elmélkedett a korábbi tatabányai és siófoki tréner.