Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Alvaro Morata és családja halálos fenyegetéseket kapott

Spanyolország bár továbbjutott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, az első két mérkőzésükön csak döntetleneket értek el. Ebben nagyrészt Alvaro Morata gyenge formája is közrejátszhatott, ami olyannyira nem tetszett néhány spanyol szurkolónak, hogy halálosan megfenyegette a játékost és annak családját is. 

(Photo by Joaquin Corchero / Europa Press Sports via Getty Images)

Alvaro Morata egész jó szezont zárt a Juventusban, ahol kölcsönben futballozik az Atlético Madridból: minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen 20 gól és 22 gólpassz állt a neve mellett. Emiatt nem volt meglepő, hogy Luis Enrique behívta a spanyol válogatottba is, ahol kezdőként is számított rá, és bár a lengyelek elleni mérkőzésen betalált, rengeteg helyzetet kihagyott a találkozókon, sőt még egy tizenegyest is hibázott.

A spanyol szurkolók többsége nemtetszését már a stadionban kifejezte, amikor füttykoncerttel kísérték le Moratát a pályáról, de úgy tűnik, néhány drukker nem érte be ennyivel, és halálosan megfenyegette a támadót és annak gyerekeit is.

“A Lengyelország elleni meccs után kilenc órán át nem tudtam aludni. Megfenyegettek engem és a családomat és a gyermekeim halálát kívánták. Zavar, hogy a feleségemnek ezt át kellett élnie, és a fiaim is mindent hallottak erről.”

Moratának három fiúgyermeke van: egy ikerpár, Leonardo és Alessandro, akik júliusban lesznek 3 évesek, illetve Edoardo, aki tavaly szeptemberben született.