Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Leeds United a legesélyesebb a Barcelona játékosának szerződtetésére – sajtóhír

Az angol együttes érhet révbe a katalánok védőjének leigazolásával kapcsolatban, akitől mindenáron szabadulna a spanyol együttes.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Leeds United jelenleg a favorit a Barcelona balhátvédjének, Junior Firpónak a leigazolására, írja az ESPN. A 24 éves játékost 2024-ig köti szerződés a Gránátvörös-kékekhez, piaci értékét 8 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com.

Azonban sem a Barca vezetősége, sem Ronald Koeman nem tart rá igényt, a cserepadra pedig nem szívesen tartanák meg, így távozhat a nyár folyamán a védő. Maga Firpo sem elégedett a mellékszereppel, ennek következtében elhagyná a katalánokat és eddig nagyon úgy nézett ki, hogy az olasz élvonalban fog kikötni, most viszont változott a helyzet, ugyanis a Leeds United a legesélyesebb kérője, mert a hírek szerint Marcelo Bielsa mester személyesen megkereste a 24 éves hátvédet, akire jó hatást gyakorolt a mester.

A Barcelona ugyanakkor nem adna el mindenáron, legalább 12 millió eurót szeretnének érte kapni, amelyet az angol klub lejjebb szeretne tornázni, ennek következtében megakadtak a tárgyalások a felek között az elmúlt napokban.

Firpo 2019 nyarán érkezett a Gránátvörös-kékekhez 18 millió euróért a Real Betistől, és a két idénye alatt ugyan 41 téttel bíró találkozón lehetőséget kapott, de többnyire csak csereként vagy a kupamérkőzéseken.