Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: döntöttek a holland kapitány sorsáról – HIVATALOS

Az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében kieső holland válogatott éléről a keddi napon menesztették a szövetségi kapitányt…

(Photo by Andre Weening/BSR Agency/Getty Images)

A holland labdarúgó-szövetség kedd délutáni tájékoztatása értelémben többé nem Frank de Boer a holland válogatott szövetségi kapitánya, ugyanis az Eb-nyolcaddöntős kiesést követően felbontották az egykori kiváló hátvéd szerződését.

Az 51 éves holland szakvezetőt tavally júliusban menesztették az MLS-ben szereplő Atlanta United éléről, ahol másfél éves munkássága alatt tavaly megnyerte a US Open Cupot és a Keleti főcsoport döntőjéig jutott a csapatával. Az Oranje nemzeti csapatát múlt szeptember óta irányította, de Boerral a válogatott 15 mérkőzésből nyolcat megnyert négy döntetlen és három vereség mellett.

A játékosként az Ajax és a Barcelona alkalmazásában is emlékezetes időszakot töltő egykori 112-szeres holland válogatott hátvéd menedzseri karrierje eddig nem hozta a várt áttörést. Azok után, hogy amszterdami klubbal 2010 és 2016 között négyszer megnyerte a holland bajnokságot, a Crystal Palace és az Inter kispadjáról is idő előtt távozott, és most a válogatottnál sem húzta túl sokáig.