Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhagyta az argentin bajnokot a veterán támadó – HIVATALOS

Az aktuális argentin bajnok Colón csapatát a minap jelentős érvágás érte, ugyanis keddre virradóra beigazolódtak a korábbi pletykák, mely szerint a veterán sztár elhagyta az egyesületet…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

A Gimnasia La Plata együttese a hétfő éjjeli órákban erősítette meg, hogy másfél évre szóló szerződést kötött a Copa de la Liga Profesional elmúlt kiírását megnyerő Colón kiválóságával, Luis Miguel Rodríguezzel.

A Pulga becenévre hallgató 36 éves klasszis az elmúlt két esztendőt töltötte a santa féi alakulatnál, mellyel elérték a klub történetének valaha volt legnagyobb sikerét a bajnokság júniusi megnyerésével, miközben a veterán csatár 14 mérkőzésen nyolc gólt és hat előkészítést regisztrált. 2019-ben Rodríguez négy góllal vette ki a részét csapata meneteléséből a Copa Sudamericanában, mely során egészen a döntőig eljutottak.

Rodríguez karrierje nagy részét a szülővárosa csapatában, az Atlético Tucumán együttesénél töltötte, melyben kétszer másodosztályú gólkirály is volt. A klubot 2005 és 2010, valamint 2011 és 2018 között erősítette. Az argentin válogatottban egyetlen barátságos mérkőzésen lépett pályára 2009-ben Ghána ellen, amikor Diego Maradona szövetségi kapitány kizárólag az otthon játszókat vetette be. Pulga most az “isteni Diego” előtt is adózott azzal, hogy a tavaly elhunyt világbajnok által edzőként utoljára irányított csapathoz szerződött le.