Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Tottenham új edzője (!) – HIVATALOS

Hosszas keresgélés után a Tottenham együttese végre megtalálta, hogy ki ülhet le a következő szezontól a londoni együttes kispadjára…

 

A Tottenham együttese a szerda esti órákban jelentette be, hogy megállapodást kötött a legutóbb a Wolvesnál dolgozó portugál szakember Nuno Espirito Santóval, aki átveszi a londoni gárda irányítását.

A Spurs honlapja többször is hangsúlyozza, Nuno vezetőedzőként csatlakozik a szakmai stábhoz, azaz a londoni klub is szakít a hagyományos angol klubmodellel – nem menedzsert szerződtettek a csapat élére. A menedzseri teendőket bizonyára a szintén idén nyári kinevezett sportigazgató, a Juventust 11 év után elhagyó Fabio Paratici fogja ellátni.

“Amikor olyan kerettel dolgozhatsz, amelyben egyszerre van meg a minőség és a tehetség, akkor csak egyetlen célod lehet: hogy büszkévé és boldoggá tedd a szurkolókat. Óriási megtiszteltetés és elismerés, hogy itt lehetek”

– említette székfoglalójában az újdonsült vezetőedző.

A 47 éves portugál tréner az elmúlt négy évben a wolverhamptoni együttest irányította, melyet feljuttatott a másodosztályból, majd kétszer is a hetedik helyre kormányozta őket a Premier League-ben úgy, hogy rendszerint még a legnagyobb klubokat is el-elkapták és sokak számára lettek a tipikus, feltörekvő kis csapat a ligában. Az egykori válogatott kapus edzői pályafutása során korábban a Valencia (2014-2015) és az FC Porto (2016-2017) csapatait irányította.

Mint ismeretes, a Tottenham éléről április 19-én menesztették José Mourinhót, akkor az elmúlt idény végéig Ryan Mason vette át ideiglenesen a csapat irányítását. Hosszas egyeztetés és megannyi sikertelen tárgyalás után pedig végre megtalálták a megfelelő személyt, aki főállásban töltheti be a posztot.