Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klasszikus gólvágót igazolt az RB Leipzig – HIVATALOS

Amiről korábban lehetőségeként számoltunk be, a péntek esti órákban hivatalos lett, ugyanis új támadó érkezését erősítette meg az RB Leipzig csapata…

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)

Az RB Leipzig csapata a péntek esti órákban erősítette meg, hogy öt évre szóló megállapodást kötött az Eintracht Frankfurt csapatától érkező Andre Silvával, akiért a kiszivárgott információk szerint 23 millió eurót fizetett új állomáshelye. A Bild értesülései szerint bizonyos célok teljesítése esetén ez az összeg további 12 millió euróval növekedhet.

A portugál válogatott 25 esztendős csatára annak idején nagy reményekkel kezdte légiós karrierjét, amikor 2017-ben 38 millió euróért cserébe került az AC Milanhoz az FC Portótól, első milánói szezonjában 10 gólig jutott, majd a 2018-2019-es évadot kölcsönben a spanyol bajnokság (La Liga) hatodik helyén végző FC Sevilla csapatánál töltötte, s bár 11 találat fűződött a nevéhez, az andalúziai gárda nem tartott igényt a további szolgálataira. A Rossoneri sem számolt vele, így két évvel ezelőtt kölcsönben került a Frankfurthoz, melyben az első szezonjában 12, a véglegesítést követően a második idényében viszont 28 (!) bajnoki találatot jegyzett.

Silva minden sorozatot figyelembe véve az Eintracht színeibe az utóbbi két idény alatt 71 mérkőzésen 45 gólt szerzett, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Bundesliga egyik leghírhedtebb gólvágója lett belőle. A Lipcsének szüksége is van egy ilyen befejező csatárra, hiszen Timo Werner tavalyi távozása után nem volt kiemelkedő gólfelelőse a három magyar játékost is foglalkoztató együttesnek.