Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: achilles-ín szakadást szenvedett az olaszok húzóembere

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság péntek esti negyeddöntőjében a diadalmaskodó olasz válogatott egyik legjobbja súlyosnak tűnő sérülést szenvedett…

(Photo by Markus Gilliar/Getty Images)

Ugyan hivatalos bejelentést az olasz szövetség még nem tett, de az első híresztelések szerint a komplett olasz sportsajtó arról számolt be, hogy Leonardo Spinazzola achilles-ín-szakadást szenvedett. Amennyiben beigazolódik a diagnózis, akkor az AS Roma balhátvédje számára nem csak az Európa-bajnokság ért véget, de minden bizonnyal a 2021-2022-es idényt is csak jóval később kezdheti meg, mivel egy ilyen sérülésből való felépülés hosszú hónapokat vehet igénybe.

A 28 éves szélsővédő ötből négy Európa-bajnoki mérkőzésen pályára lépett az Azzurri soraiban, és fáradhatatlan, csupa szív játékával a hibátlanul menetelő olaszok kulcsemberének számít.

Belgium legyőzésével az olasz válogatott 2012 után jutott be újra Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, miközben Roberto Mancini irányításával már zsinórban a 32. mérkőzését vívta meg veretlenül, és készülhet a Spanyolország elleni Eb-elődöntőre.