Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: tovább folytatódik a dán csoda, Schmeichelék már az elődöntőben! – videóval

A torna meglepetéscsapatai közül kettő egymással csapott össze a negyeddöntők során Csehország és Dánia személyében. Az első játékrészben a dánok játszottak jobban, aminek köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert. A második félidő elején szépíteni tudtak a csehek, de az egyenlítés már nem jött össze, így 1992 után ismét az Eb elődöntőjében Dánia!

(Photo by Valetin Ogirenko – Pool/Getty Images)

Korán megadták a mérkőzés alaphangját a dánok, miután már az 5. percben előnybe kerültek. Stryger Larsen végezhetett el szögletet, Delaney pedig nagyon üresen fejelhetett és nem is hibázott, 0-1! Ezt követően két nagy lehetőség adódott Kasper Hjulmand tanítványai előtt, hogy tovább növeljék a különbséget, de Damsgaard lövését Vaclik védte, Delaney pedig pontatlanul célzott pár perccel később. A félidő felénél a csehek első komoly lehetősége is kialakult, viszont Holes kísérletét Schmeichel hárította. A játékrész második részében kissé alábbhagyott az iram, mindkét csapat stabilizálta a játékát, de a dánok egy újabb gólt be tudtak rámolni a szünet előtt. A 42. percben Maehle gyönyörűen tekerte külsővel középre a játékszert, amire Dolberg csapott le és passzolt a hálóba, 0-2!

A csehek jóval gyengébben játszottak az első félidőben, mint azt korábban a torna során tették, éppen ezért Jaroslav Silhavy cserékkel próbálta felfrissíteni csapatát. Ez jól is sikerült, hiszen már az első percektől sokkal dinamikusabban játszottak a csehek, aminek meg is lett az eredménye. A 49. minutumban Coufal középre ívelt labdáját Schick kapásból ellőtte, Schmeichel pedig nem tudott hárítani, 1-2! A szépítést követően ismét leült a találkozó ritmusa, egyik fél sem tudott igazán komoly helyzeteket kialakítani. A mérkőzés utolsó negyedében már mindkét fél a fáradtság jeleit mutatta, amiben a nagy hőség is komoly szerepet játszott. A 78. percben Poulsen tornáztatta meg Vaclikot, aki bravúrral védte a Leipzig támadójának tekerését. A 82. minutumban Maehle eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de a csehek hálóőre lábbal hárítani tudott. Az utolsó percekben minden erejét összeszedte Silhavy csapata, de nem tudták áttörni a dánok védelmét, így Schmeichelék jutottak be az elődöntőbe, és várják ellenfelüket az Anglia-Ukrajna párosításból.

Csehország – Dánia 1-2 (0-2)
Helyszín:
Bakui Olimpiai Stadion Vezette: B. Kuipers
Gólszerzők: Schick (49.) ill. Delaney (5.), Dolberg (42.)
Sárga lapok:
Krmencik (84.), Kalas (86.) ill.
Kiállítás: – ill. –

Csehország: Vaclik – Boril, Kalas, Celutska (Brabec 65.), Coufal – Soucek, Holes (Jankto 46.), Sevcik (Darida 80.), Barak, Masopust (Krmencik 46.) – Schick (Vydra 79.) Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy

Dánia: Schmeichel – Christensen (Andersen 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass 71.), Höjbjerg, Delaney (Jensen 81,), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen 59.), Damsgaard (Norgaard 60.) Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

Péntek:
Svájc 1-1 (1-3 b.u.) Spanyolország
Belgium 1-2 Olaszország

Szombat:
Csehország 1–2 Dánia
21:00 Ukrajna – Anglia (Tv: M4 Sport)