Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozását kérte a Spurs játékosa – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint a Tottenham meghatározó játékosa mielőbb el szeretné hagyni csapatát, erről pedig már a klubot is tájékoztatta…

(Photo by Paul Childs – Pool/Getty Images)

A The Athletic információi értelmében Toby Alderweireld el akarja hagyni a Tottenham csapatát, és hivatalos formában is megkérte klubja vezérkarát, hogy 2023-ig érvényes szerződése ellenére engedjék el. A szigetországi sajtó azonban úgy tudja, hogy a londoni gárda, csak 25 millió font ellenében hajlandó értékesíteni őt, amelyet bizonyára nem sok csapat fizetne meg.

A 32 esztendős belga hátvéd hat évvel ezelőtt az Atlético Madridtól tette át székhelyét a londoni gárdához, s az első két szezonjában abszolút alapembernek bizonyult, a tavalyi idényben viszont makacs combsérülése miatt sokkal kevesebbet játszott, és bár később újra megkapta a lehetőséget, már nem számít annyira nélkülözhetetlennek, mint azelőtt. Ráadásul a játéka sem annyira hibátlan, mint annak idején, fénykorában volt. Alderweireld 2015-ös leigazolása óta már csaknem 250 tétmérkőzésen játszott a Spurs színeiben.

A 112-szeres belga válogatott bekk korábban az Ajax Amszterdam csapatát erősítette 2008-tól 2013-ig, és egyes híresztelések szerint szívesen visszatérne a holland egyesülethez.