Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: a cseh kapitány látta a könnyeket

Az idei Európa-bajnokság egyik legüdítőbb meglepetéscsapata volt a cseh válogatott. A tegnap, Dánia ellen kiesett együttes az utolsó pillanatig harcban volt legalább a hosszabbítás eléréséért. A lefújást követően fájóan, de mégis büszkén értékelt.

A 2-1-es vereséget követően természetesen összezuhantak a cseh válogatott játékosai, pedig 2004. óta a legjobb eredményüket érték el a kontinenstornán. Ráadásul Patrick Schick akár még az Eb gólkirálya is lehet, ha valaki a végjátékban meg nem táltosodik, és nem nyomja le Cristian Ronaldoval alkotott, öt-öt gólos párosát.

Csehország szövetségi kapitánya, Jaroslav Silhavy a körülménykehez képest igenis higgadtan, nem feltétlenül letörten nyilatkozott a bakui kiesés után:

„Az első félidő végén már 2-0-s hátrányban voltunk, ezért úgy döntöttem, hogy felrakok még egy csatárt. És átálltunk 4-4-2-re. Erősen kezdtünk, és azonnal be is találtunk a kapuba. De a percek múlásával nem sikerült megtalálnunk az egyenlítés módját. Köszönetet mondok minden srácnak azért, amit ezen a tornán tettek. Nagyon csalódottak, és néhányuknak könnyes volt a szeme. Közel voltunk az elődöntőhöz.”

– dicsérte tanítványait a kétszeres cseh bajnok szakember.