Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Podolski hosszú út végén hazatért – HIVATALOS

A német válogatottal 2014-ben világbajnoki címet ünneplő veterán támadó szabadúszóként gyermekkori kedvenc csapatához szerződött…

(Photo by /BSR Agency/Getty Images)

A lengyel bajnokságban (Ekstraklasa) középcsapatnak számító Górnik Zabrze együttese a keddi napon nagy horderejű igazolást jelentett be, amikor az egykori világbajnok Lukas Podolski szabadúszóként leszerződött a gárdához.

A 36 éves csatár bár Lengyelországban látta meg a napvilágot, de labdarúgó pályafutását Németországban kezdte, több periódust töltött el nevelőcsapatánál, az 1. FC Köln alkalmazásában, de megfordult a Bayern München együttesénél is, míg légiósként viselhette az Arsenal, az Inter és a Galatasaray mezét. Továbbá kipróbálta magát a japán Vissel Kobe csapatában, az utolsó másfél szezont pedig a török élvonalbeli Antalyaspor csapatában töltötte.

Podolski 2004 és 2017 között 130 mérkőzésen lépett pályára a Nationalelf szerelésében, a vb-győztes támadó 49 gólt szerzett a nemzeti csapat soraiban. Elmondása szerint most gyermekkori kedvenc csapatához igazolt le, közel szülei lakóhelyéhez.