Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Luis Enrique az új spanyol gyöngyszemet (is) méltatta!

A spanyol szövetségi kapitány az Olaszország ellen, büntetőkkel elveszített Eb-elődöntőt követően is megtalálta azt a pozitívumot, amibe kapaszkodhatott: Ez pedig nem más, mint Pedri játéka. 

(Photo by Andy Rain – Pool/Getty Images)

Az FC Barcelona 18 esztendős szuper-tehetsége berobbant a nemzetközi futball elitjébe is azzal az érett, megalkuvást nem tűrő, kifinomult játékával, amelyet az Európa-bajnokságon nyújtott. Pedri nem mellesleg a torna rekordere is lett, hiszen az ő korában még egyetlen játékos sem játszott végig 6 (ebből kétszer hosszabbítást!) találkozót. Luis Enrique nem is győzte dicsérni a spanyolok legújabb gyöngyszemét.

“Egészen elképesztő teljesítményt nyújtott! Azt hiszem egyetlen 18 éves játékos sem nyújtott még hasonlót nagy tornán, ideértve az Európa-bajnokságokat, világbajnokságokat, vagy az olimpiákat! Az érettsége, ahogyan olvassa a játékot, ahogyan mindig megtalálja a legjobb lehetőséget a pályán, nem láttam még hasonlót, még Andrés Iniestától sem! Szinte lehetetlen elmagyarázni, mit is gondolok Pedriről!” – Így Luis Enrique, majd kitért a Pedrihez képest már egész idősnek számító, még mindig csak 23 esztendős, az elődöntőben szintén nagyot futballozó Dani Olmóra.

“Fantasztikus volt ma! Remek képességei vannak, az intelligenciája pedig egészen kivételes. Mindig megjátszható volt, bebizonyította, hogy képes megbontani bármelyik védelmet, ráadásul remekül alkalmazkodik a különböző szituációkhoz. Nagyon fontos játékosa a válogatottnak!” – Folytatta a spanyol kapitány, majd rátért részletesebben a találkozóra.

“Chiellinit és Bonuccit folyamatosan fárasztani akartuk, nyomást helyezve ezzel rájuk. El akartuk kerülni azt, amit a belgáknak nem sikerült: Egyszerűen levették a középcsatárukat, Lukakut! 4:3 elleni létszámfölényt próbáltunk rájuk erőltetni, megnehezítve ezzel, hogy könnyedén labdát tudjanak szerezni.” – Kezdte Luis Enrique.

“Sok helyzetet alakítottunk ki, veszélyesebbek voltunk, talán az a bizonyos utolsó lépés hiányzott ahhoz, hogy gólt szerezzünk… A játékosaim minden elismerést megérdemelnek. Sajnos nem sikerült megkoronáznunk a teljesítményünket. Hosszú-hosszú hónapok óta, rengeteget beszélgettünk arról, hogyan is akarunk futballozni. Úgy érzem, megvalósítottuk ezt! Nincs okom panaszra, fantasztikusan dolgoztak a keret tagjai, csak gratulálni tudok nekik. Természetesen a kiesés miatt nem lehetünk elégedettek, ugyanakkor számomra nem kérdés, hogy megmutattuk, milyen remek csapatunk is van. Most pihennünk kell egyet, majd folytatni a munkát, és még versenyképesebbnek lennünk!” – Folytatta a spanyol kapitány, me a válogatott élén a katari világbajnokságig is.