Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: “Élve megeszlek!”

Ahogyan arról beszámoltunk, Argentína tizenegyesekkel múlta felül Kolumbiát a Brazíliában zajló Copa Américán, és jutott be a dél-amerikai kontinensbajnokság szombati fináléjába…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Rendkívül feszülten alakult a Copa América második elődöntőjében a büntetőpárbaj, miután Argentína és Kolumbia mérkőzése 1-1-es döntetlennel végződött. A szétlövés során a “gauchók” hálóőre, Emiliano Martínez végül három kísérletet is hárított, köztük emlékezetes módon Yerry Mina próbálkozását. A helyszíni beszámolók szerint az argentinok hősévé váló kapus a következő mondatokkal zökkentette ki az Everton hátvédjét:

“Megeszlek élve. Sajnálom, de ez lesz. Ideges vagy, a labda túl nagynak tűnik neked. Fejezd be a színjátékot, ismerlek. Kivédem úgyis, élve megeszlek. Ideges vagy. Azért nevetsz, mert ideges vagy.”

Emlékezhetünk rá, hogy Mina a negyeddöntő büntetőpárbajában Uruguay ellen alaposan megünnepeltette magát a sikeres kísérlete után, ami jókora felháborodást váltott ki sokakból. Mostani rontása után még Lionel Messi is odakiabált a tiszteletlen játékosnak, hogy “na gyerünk, most táncolj!”. Mina tehát viselkedésével és stílusával magának kereste a bajt, ezúttal pedig ő húzta a rövidebbet, hiszen rontása után végül Kolumbia el is vesztette a büntetőpárbajt.

Az Aston Villa kapusa három tizenegyest hárított a szétlövésben, Mina mellett még Sánchez és Cardona sem tudta bevenni a ketrecét, így Argentína jutott be a dél-amerikai kontinenstorna fináléjába, Kolumbia pedig csak a bronzéremért játszhat.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!