Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Közel 3 millióval kompenzálja a klubot az UEFA!

iután az Európa-bajnokság fináléjában egyetlen Barcelona-játékos sem érdekelt, az Európai Labdarúgó-szövetség ‘rendezi tartozását’ a katalánok felé. 

Az UEFA összesen 2,6 millió eurót utál át a Barcának, azok után, hogy még a kontinenstorna előtt az Európai Klubok Szövetsége (ECA) és az UEFA megállapodott abban, hogy a klubok naponta 9000 eurót kapnak az Eb-n szereplő játékosaik után.

A Barcánál mint ismert, a spanyolok (Sergio Busquets, Jordi Alba, Eric Garcia, Pedri) valamint dán részről Martin Braithwaite az elődöntőig jutottak; a franciák (Clement Lenglet, Antoine Griezmann és Ousmane Dembele) illetve a hollandok (Memphis Depay és Frenkie de Jong) az egyenes kiesés szakasz első körében búcsúzni kényszerültek.

A fentebb említett megállapodás egyébként azon futballistákra vonatkozik, akik legalább 2019 júliusa óta tagjai klubcsapataiknak. Ennek értelmében vannak játékosok, akik után arányosan lebontott összeget kapnak a katalánok: Martin Braithwaite (7500 €), Pedri (6000 €); Memphis Depay és Eric Garcia (mindkettőjük után 3-3000 €) tartozik a sorba.

Érdekesség, hogy a nagyjából 2,6 millió euróra rúgó összeg akár még meg is duplázódhat, miután a Barcának joga van kártérítést követelni Ousmane Dembelé sérülése miatt. A katalánok akár nap 20 584 eurót is kaphatnak kompenzálásként a torna alatt komolyabb sérülést szenvedő francia szélső után. Ehhez az kell, hogy helytállónak találják a klub orvosai által felállított diagnózist, amelyből Dembelé becsült felépülési idejére következtettek a katalánok.