Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: végleg elpasszolta magyar származású tehetségét a Brighton

Több kölcsönadás után véget ért a magyar származású csatár, Gyökeres Viktor kalandja a Premier League-ben szereplő Brighton együttesénél. A „Sirályok” végleg átadták a svéd válogatott játékjogát a másodosztályú Coventry Citynek.

A 23 esztendős Gyökeres már az elmúlt félszezont is a Coventrynél töltötte, amely az ő munkájának is köszönhetően tudta megőrizni tagságát a Championshipben. A kétszeres felnőtt válogatott játékos az idényt még a Brightonnál kezdte (kapott is lehetőséget három Carabao-Cup meccsen), majd pár hetet lehúzott a Swansea keretében is.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Coventry mennyit fizetett Gyökeres leigazolásáért, de az biztos, hogy 2024-ig kötött szerződést a támadóval.

A City új igazolása így nyilatkozott tegnap, a hivatalos bejelentést követően:

„Tetszett itt az elmúlt szezonban, megszerettem a társaimat, és csak szerettem volna visszatérni ide, hogy megmutathassam, még többet tudok adni ennek a csapatnak.”

– fogadkozott, Gyökeres.

A Coventry a papírforma szerint továbbra is a kiesés ellen harcolhat az angol másodvonalban, lévén a liga egyik legkevésbé értékes keretével rendelkezik.