Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia élcsapathoz igazolhat André Onana! – sajtóhír

Fabrizio Romano beszámolója alapján az Ajax Amszterdam kameruni válogatott kapusa, André Onana az Olympique Lyonban folytathatja pályafutását…

(Photo by Geert van Erven/BSR Agency/Getty Images)

Az általában rendkívül jól értesült olasz újságíró szerint a kapus és a francia klub megállapodtak egymással, viszont a transzfert egyelőre se Onana jelenlegi, se pedig lehetséges jövőbeli klubja nem jelentette be. A kameruni kapust 2022-ig köti szerződés az Ajaxhoz. A hírek szerint az Inter szintén szívesen soraiban tudná a portást, ám a milánói klub csak kontraktusa lejárta után kaparintána meg. Lyonba egyébként az a Peter Bosz csábítaná Onanát, akinél éppen annak idején első számú kapus lett Amszterdamban. 

André Onanát az egyik legtehetségesebb kapusként tartják számon. Igaz már 25 éves, viszont jól tudjuk, egy kapus kapcsán ez koránt sem jelent annyit, mint egy mezőnyjátékosnál. Onana jelenleg furcsának mondható eltiltátását tölti, aki 204 tétmérkőzésen állt az Ajax kapujában, ezek közül 83 találkozón maradt érintetlen a hálója, 180-szor pedig nem tudta megakadályozni a gólt.