Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő baki! Egy évre eltiltották doppingvétség miatt az Ajax sztárját – HIVATALOS

Éppen a minap számoltunk be egy elképesztő baklövésről az Ajax Amszterdam háza tájáról, amikor a téli rekordigazolását a klub nem nevezte be a nemzetközi kupasorozat tavaszi folytatására, pénteken pedig ismét hivatalos ügyben marasztalták el a holland csapatot…

Az UEFA a február 5-i naptól kezdődően 12 hónapra felfüggesztette az Ajax Amszterdam kiváló kapusa, André Onana játékengedélyét, miután a kameruni portás egy októberi doppingvizsgálaton pozitív eredményt produkált.

A beszámolók szerint az október 30-i ellenőrzés során Onana vizeletében egy furoszemid nevű anyagot mutattak ki, ami tiltott szernek minősül. A kapus azzal védekezett, hogy rosszul érezte magát, amire gyógyszert vett be, ám tévedésből egy, a felesége számára felírt a Lasimac nevű tablettát szedett be, ez okozhatta a pozitív doppingtesztet.

A holland bajnoki (Eredivisie) listavezető Ajax csapata fellebbezést nyújt be a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon, és azt remélik, hogy csökkenteni fogják felelőtlen kapusa rendkívüli baklövését, akinek abszolút nem állt szándékában csalást elkövetnie.

A tavalyi esztendő során rendszeresen téma volt a világsajtóban, hogy 18-szoros kameruni válogatott kapuvédőt a korábban 2010 és 2015 között már foglalkoztató Barcelona és több Premier League-csapat is szívesen látná. Az Ajaxot több mint négy éve erősítő 24 esztendős kapust még 2022-ig köti szerződés köti klubjához, aktuális piaci értéke pedig 36 millió euró a nemzetközi mértékadó Transfermarkt adatai szerint.

A szakértők szerint hatalmas karrier áll még előtte, azonban az esetleges egyéves kihagyás amellett, hogy érzékeny veszteség lenne csapata számára, bizonyára Onana felfelé ívelő karrierjét is nagy eséllyel derékba törhetné.