Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: hatgólos meccset játszott egymással Katar és Panama – videóval

Magyar idő szerint a szerda reggeli órákban bonyolították le az Egyesült Államokban zajló Arany-kupa utolsó, D csoportjában az első forduló mérkőzéseit…

(Photo by Bob Levey/Getty Images)

Az Arany-kupa keddi programja bő két órás késéssel vette kezdetét Houstonban a hatalmas esőzés miatt. Végül az égi áldást a gólzápor váltotta fel, Katar és Panama ugyanis 3-3-as döntetlenre végzett egymással. Nem úgy indult a találkozó, hogy ennyi gól fog esni, hiszen az első játékrészben egyetlen egyszer sem rezdült meg a háló, később viszont alaposan kinyitottak a gólcsapot a csapatok. Katar háromszor szerezte meg a vezetést, Panama mindháromszor egyenlített. Az első két alkalommal Rolando Blackburn egalizált, míg a 3-3-as végeredményt a felvidéki Dunaszerdahely légiósa, Eric Davis állította be a hajrában büntetőből.

Katar – Panama 3-3 (0-0)
Gólszerzők: Afif (48.), Almoez (53.), Al Haydos (63.), ill. Blackburn (51., 58.), E. Davis (79. – büntetőből)

 

Honduras talán még a vártnál is simább, 4-0-s különbségű győzelmet aratott Grenada ellen a játéknap másik, éjszakába nyúló mérkőzésén. A favorit már az első játékrész során megszerezte az előnyt, a szünet után pedig növelte azt, majd a hajrában bevitt újabb két találattal alakította fölényessé a különbséget. A csoport egyik esélyese így biztos sikerrel kezdte a tornát, miközben a másik két nagy csapat döntetlent játszott egymással.

Honduras – Grenada 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Bengtson (28.), Solano (52.), Leveron (85.), Quioto (87.), ill.

 

A D csoport aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)