Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meg kell műteni a Manchester United sztárját!

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttesének támadója, Marcus Rashford akár október végéig harcképtelenné válhat, miután eldőlt, hogy meg kell műteni a vállát.

(Photo by Phil Noble – Pool/Getty Images)

Hosszú ideje küszködik a vállsérüléssel Marcus Rashford, a Manchester United támadója. A 23 esztendős futballista a 2020/21-es szezon második felét ezzel a problémával játszotta le, ami többször erősen meg is látszott a teljesítményén. A csatár az Európa-bajnokságon is részt akart venni, valamint bízott abban, hogy elkerülhető lesz a műtéti beavatkozás. Végül azonban az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a sérülése olyan súlyos, hogy az nem tud magától meggyógyulni. A másik problémát az jelenti, hogy a műtétet végző sebész július végéig nem elérhető, így további két hetet csúszik majd Rashford felépülése, ami előreláthatólag 12 hetet vesz majd igénybe. Ez azt jelenti, hogy Ole Gunnar Solskjaer nagyjából október végéig nem számolhat egyik legjobb játékosával.

Rashford az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 57 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 21 gólt és 15 gólpasszt jegyzett. Az Európa-bajnokságon 5 meccsen kapott szerepet 84 perc erejéig. Az Olaszország elleni döntő során ő is kihagyta a maga tizenegyesét a büntetőpárbajban.