Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: az USA és Kanada is fölényes győzelmet aratott – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra a B csoport második fordulójának mérkőzéseit rendezték meg az Egyesült Államokban zajló Arany-kupán a házigazda és Kanada főszereplésével…

(Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Kanada a papírformának megfelelően magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Haiti ellen az elmúlt játéknap első mérkőzésén. Ugyan a “juharlevelesek” már az ötödik percben magukhoz ragadták az előnyt, a mérkőzést végül csak a második félidő folyamán döntötték el, amikor legnagyobb sztárjuk, a török bajnok Besiktast erősítő Cyle Larin két gólt is szerzett, mellyel három találatnál tart a tornán. A szerény képességű ellenfél 0-2 után ugyan még szépíteni tudott, végül sima vereséget szenvedett, de az utolsó bő tíz percet emberhátrányban játszották le, ennek ellenére tisztességgel helytálltak.

Haiti – Kanada 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Lambese (56.), ill. Eustaquio (5.), Larin (51., 74. – a másodikat büntetőből), Hoilett (79.)
Kiállítva: Dulysse (78.), ill.

 

Ezt követően a nap másik mérkőzésén Kansas City-ben az Egyesült Államok válogatottja nem kegyelmezett Martinique számára, és Gregg Berhalter legényei 6-1-es csapással küldték haza az ellenfelet. Az amerikai válogatott a szünetben két góllal vezetett, majd a térfélcsere után újabb két találattal hamar kiütésessé formálták a különbséget. Martinique becsületgólját tizenegyesből szerezte az AS Monacót és a Newcastle United-et is megjárt Emmanuel Riviére, aki jelenleg Olaszországban keresi a kenyerét. USA csapatából az Orlando City 21 éves támadója, Daryl Dike kétszer volt eredményes, a végére pedig alaposan kinyitották a gólcsapot, hiszen az első forduló 1-0-s sikere után most féltucat találatig meg sem álltak.

Martinique – Egyesült Államok 1-6 (0-2)
Gólszerzők: Riviére (64.), ill. Dike (14., 59.), Camille (23. – öngól), Robinson (50.), Zardes (70.), Gioacchini (90.)

 

A B csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)