Eladó a Manchester City sztárja – sajtóhír

Szigetországi sajtóbeszámolók szerint a Manchester City együttese nyitott arra, hogy a nyári átigazolási időszak folyamán értékre váltsa angol válogatott támadóját…

(Photo by Dave Thompson/Pool via Getty Images)

The Athletic beszámolója értelmében a Manchester City csapata elhatározásra jutott, hogy megfelelő érdeklődés esetében hajlandó nyáron eladni angol válogatott csatára, Raheem Sterling játékjogát. A forrás korábbi híresztelései szerint a támadó ugyancsak nyitott a klubváltásra.

A 26 esztendős angol válogatott szélső 2015-ben került a Liverpooltól a Cityhez, amely színeiben azóta 292 tétmérkőzés alatt 114 alkalommal tudott eredményes lenni, és azóta is alapembere Pep Guardiola együttesének. Sterling az előző három szezonban mindig elérte a 20 gólos határt minden sorozatot figyelembe véve, ugyanakkor az angol bajnokság (Premier League) aktuális kiírásában csupán tíz gólt szerzett, összességében pedig 14 találatig jutott, ráadásul a helye is megkérdőjelezhetőbbé vált.

A szigetországi lapok úgy tudják, hogy Sterling a Real Madrid és a Manchester United intenzív érdeklődése révén hajlandó eljátszani a távozás gondolatával, noha 2023 nyaráig még élő szerződés köti a City-hez. Az első híresztelések szerint az őt megvásárló csapatnak legalább 80-100 millió eurót kéne letennie az égszínkékek asztalára.