Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Duplázott a 41. születésnapján a klublegenda – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2021-es szezonja ezen a hétvégén vette kezdetét, és alighanem a nyitófordulóban a show-t leginkább a Lanús ikonja vitte el…

(Photo by Jam Media/Getty Images)

Az új argentin labdarúgó-szezon nyitófordulójának egyik szombati rangadóján a Lanús gárdája izgalmas mérkőzésen, 4-2-re győzte le az Atlético Tucumán együttesét. A mérkőzés hőse egyértelműen a fővárosiak klublegendája lett, a közelmúltban szerződést hosszabbító José Sand ugyanis a 41. születésnapja alkalmából két gólt is szerzett a mérkőzésen.

A Pepe becenévre hallgató veterán támadó annak idején még a patinás River Plate együttesében kezdte meg pályafutását, majd a profik között a Colón színeiben debütált az 1999-2000-es szezonban. Pályafutása során számtalan csapatnál megfordult, légiósként az Egyesült Arab Emírségekben, Spanyolországban, Kolumbiában és Mexikóban próbálta ki magát, de végül a Lanús színeiben talált otthonra, ez lett az a csapat, amelyhez mindig visszatért.

Sand első ízben 2007 és 2009 között szolgálta a Granatát, amikor két idény alatt 59 gólt vágott a csapatban. Később 2016 és 2018 között, a második megszakítás alkalmával “csak” 44 találatra volt képes, utoljára pedig 2018. decemberében tért haza, a közös történet azóta is tart, Sand pedig legutóbbi visszatérése óta 16-szor volt eredményes a gárda színeiben. Amíg az első két alkalommal csapatát egy-egy bajnoki címhez segítette 2008-ban és 2016-ban, addig ez a harmadik szerepvállalása alkalmával eddig nem sikerült, de ilyen kezdés után akár erre is hamarosan sor kerülhet.

Az egykori háromszoros gólkirály az előző Copa de la Liga Profesional kiírásban hat, a Copa Sudamericana csoportkörében további két találatot szállított, míg az új idényt rögtön egy duplával indította.

Lanús – Atlético Tucuán 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Sand (26., 47. – az elsőt büntetőből), J. López (45.), Malcorra (90+2.), ill. Heredia (35.), Carrera (67.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!