Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: villámgyors góllal nyerte meg a rangadót az Egyesült Államok – videóval

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra két csoportban is befejeződtek a küzdelmek az Egyesült Államokban zajló Arany-kupán, ugyanis az A és a B kvartettekben lejátszották az utolsó forduló mérkőzéseit…

(Photo by Peter Aiken/Getty Images)

A B csoport utolsó körének slágerpárharcában az Egyesült Államok 1-0-ra diadalmaskodott Kanada ellen. A mindent eldöntő találatot a spanyol másodosztályban játszó Shaquell Moore húsz másodperc elteltével bevitte Lletget bejátszását követően, akkor azonban senki nem gondolta volna, hogy ez lesz az egyetlen gól a mérkőzésen. Pedig a kanadaiak hiába próbálkoztak, az USA biztosan verte vissza próbálkozásaikat, és bár több lehetőség is adódott az egyenlítésre, ezekre rendre kimaradtak, így az amerikaiak a korai góllal diadalmaskodtak. Gregg Berhalter csapata hibátlanul, háromból három győzelemmel abszolválva a csoportkört jutott tovább az Arany-kupa egyenes kieséses szakaszába.

Egyesült Államok – Kanada 1-0 (1-0)
Gólszerző: S. Moore (1.), ill.

 

A csoport másik meccsén a két kiesett csapat a harmadik helyért vívott egymással, melyet Haiti szerzett meg Martinique 2-1-es legyőzésével. Haiti már a harmadik percben vezetést szerzett, majd bár az ellenfél a második etap elején kiegyenlített, közvetlenül utána tíz emberre fogyatkozott, az emberelőnyt pedig Haiti kihasználta, Martinique a végén kilenc fővel a pályán fejezte be a mérkőzést, egyúttal a kontinenstornát is.

Martinique – Haiti 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Fortuna (53.), ill. Antoine (3.), Ade (61.)
Kiállítva: Cretinoir (59.), Burner (78.), ill.

 

A B csoport aktuális állása

 

Az A csoport utolsó mérkőzésén Mexikó a korábbi botlását javítva 1-0-ra legyőzte az eddig hibátlan El Salvador válogatottját, így az élen jutott tovább csoportjából. A három pontot érő találatot a CONCACAF-BL-győztes Tigres UANL jobbhátvédje, Luis Rodriguez szerezte az első félidő derekánál. Bár további lehetőségeik is adódtak az újabb gólokra, ahogyan akár Salvador is egyenlíthetett volna, végül nem született újabb találat, egyetlen gól döntött Mexikó javára, amely ezzel megelőzte az első helyen legyőzöttjét.

Mexikó – El Salvador 1-0 (1-0)
Gólszerző: L. Rodríguez (26.), ill.

 

A papírformának megfelelően Guatemala és Trinidad és Tobago búcsúzott ebből a csoportból, miután a két fél 1-1-es döntetlent játszott egymással. A korábban a mexikóiak ellen pontot rabló trinidadi válogatott egy korai góllal sokáig vezetett, a hajrában azonban egyenlített az ellenfél, ám ez az eredmény és az El Tri győzelme mindkét fél kiesését jelentette a csoportkör végeztével.

Guatemala – Trinidad és Tobago 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Gordillo (78.), ill. R. Moore (12.)

 

Az A csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)