Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koeman: “Messi az Aranylabda legfőbb favoritja”

A Barcelona vezetőedzőjének véleménye szerint a katalánokkal jelenleg szerződésben nem álló argentin klasszis még mindig a világ legjobb játékosa…

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A minap egy interjúban a Barcelona holland vezetőedzője, Ronald Koeman arról beszélt, hogy mennyire fontosnak tartaná Lionel Messi szerepét a csapatában:

“Messi rendkívül fontos játékos. Sokat jelent a csapatnak, hiszen igazi kapitány és példa. A mögöttünk hagyott szezon nehezen indult, de aztán belelendült a gólszerzésbe is. Újra és újra megmutatta, hogy a világ legjobbja. Tudom, hogy mennyire meg akarta nyerni a Copát és végre sikerült is neki. Nagyszerű évad van mögötte, szerintem ő az Aranylabda-szavazás favoritja.”

Emellett a tréner szót ejtett csapata új igazolásairól, szezon előtti kilátásairól is: “fontos volt, hogy megszerezzük Agüerót, mert a kapu előtt előre kellett lépnünk. Tapasztalt játékos, aki nagyon veszélyes a tizenhatoson belül. Memphis Depayt jól ismerem. Erős, gyors és sokat tesz majd hozzá a játékunkhoz. Elöl bárhol csapatba lehet állítani, a pályafutása csúcsán van, sokat fejlődött Lyonban.”

Messi szerződése június 30-án lejárt, és barcelonai tartózkodása megkezdése óta először nem áll szerződéssel a klubbal, de a katalán sajtó szerint már csak idő kérdése, hogy mikor írja alá az új megállapodását az egyesülettel.