Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boca Juniors: “Mindkét meccset megnyertük, mégis kiestünk…”

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdára virradóra kitört a botrány a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors Libertadores-kupa-nyolcaddöntője után…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors éppúgy 0-0-ra végzett egymással a belo horizonte-i második mérkőzésen, mint egy héttel ezelőtt az odavágón. A döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a visszavágó házigazdája nyerte. A lefújás után az “arany-kékek” labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy legalább nyolc Boca-játékost bevittek a rendőrségre.

A Boca alelnöke, Juan Román Riquelme rendkívül sértődött volt amiatt, hogy csapatától mindkét mérkőzésen a videóbíró elvett egy-egy – igencsak véleményes – találatot:

“Szomorúak vagyunk és sértve érezzük magunkat. Mindkét meccset megnyertük, és mégis kiestünk, ilyet még sose láttunk. Mindkét meccsen méltóképpen képviseltük a színeinket, de amikor gólokat szerzel és nem akarják megadni, semmit sem tehetsz ellenük.  Csak gratulálni lehet a srácoknak, mert jól felkészültek, csodálatosan edzenek, hihetetlen előszezonon vannak túl.

Mindig is szerettem a Libertadores-kupában játszani, számomra ez mindig is egy nagyszerű érzés volt. Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy mi történt múlt héten a stadionunkban, a Cerro Porteño meccsén, vagy például ezen a mérkőzésen. Mindig is nagyon komoly sorozat volt, de ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie.”

A helyi beszámolók szerint a letartóztatott játékosok odabent töltötték az éjszakát, és a buenos airesi különítmény várhatóan majd csak a szerdai napon utazhat haza a hivatalos eljárás lefolytatását követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!