Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrány a Libertadores-kupa rangadóján – videóval

A Libertadores-kupa keddről szerdára virradóra rendezett brazil-argentin slágermeccse rangadóhoz méltó küzdelmet és feszültséget hozott…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

Az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna, a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors éppúgy 0-0-ra végzett egymással a belo horizonte-i második mérkőzésen, mint egy héttel ezelőtt az odavágón. A döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a visszavágó házigazdája nyerte.

Mindkét mérkőzésen a pattanásáig feszültek az idegek, a Boca játékosai nehezen viselték, hogy a videóbíró mindkét találkozón – véleményes körülmények közt – érvénytelenítette egy-egy találatukat. A második mérkőzésen tömegjelenet alakult ki a pályán a Boca meg nem adott gólját követően, mely után egy-egy stábtagot a játékvezető ki is állított. A feszültség nem csillapodott, és a találkozó folyamán többször is félbeszakadt a játék, a mérkőzés után pedig a Boca Juniors játékosai az öltözőfolyosón próbáltak élégtételt venni az őket provokáló brazil játékosokon.

Az argentin klub feldühödött labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy számtalan Boca-játékost bevittek a rendőrségre. A helyi beszámolók szerint a letartóztatott játékosok odabent töltötték az éjszakát, és a buenos airesi különítmény várhatóan majd csak a szerdai napon utazhat haza a hivatalos eljárás lefolytatását követően.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!