Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fizetési sapkát vezetett be a Bayern München

Az elmúlt években az európai topklubok egyre többet és többet költöttek a játékosok fizetésére, ám ez mostanra több csapatnál is gondot okozott, aminek ékes példája a Barcelona, ahol jelenleg nagyon nagy a baj emiatt. Minden bizonnyal ennek okán a Bayern München fizetési sapkát vezetett be, hogy megelőzzék ezt a problémát. 

(Photo by Matthias Balk/picture alliance via Getty Images)

A Bayern München már korábban, a pandémia előtt is odafigyelt arra, hogy ne költsön túl sokat, ám most úgy döntöttek, hogy fizetési sapkát vezetnek be, amely alapján egyetlen játékosnak sem lehet bruttó 20 millió euró felett a fizetése egy évben.

A német Bild szerint ez a gyakorlatban úgy működik, hogy négy csoportra osztották a fizetési sávokat.

Eszerint csak egyetlen játékos, Robert Lewandovski kapja meg a maximum, 20 millió eurós bért. Az 1. sávba tartoznak azok, akik 15 és 20 millió eurót keresnek, tehát a lengyel támadón kívül Manuel Neuer, Thomas Müller és Leroy Sane.

Joshua Kimmich kerülhet még fel ebbe a sávba, hogy ha megújítja a szerződését, de ugyanez az eset Leon Goretzkánál és Kingsley Comannál is, már ha szeretnének új kontraktust aláírni. Kimmich, Goretzka és Serge Gnabry jelenleg a 2. sávban vannak, ahol a 10 és 15 millió eurót keresnek.