Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már 15 fertőzött az olasz klubnál

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Spezia gárdája a minap újabb koronavírus-eseteket erősített meg a csapatnál, és napok óta nincsenek csoportos edzéseik…

A korábbi 11 pozitív koronavírus-teszt után a Spezia együttese a szerdai napon közölte, hogy egy játékos és három stábtag is elkapta a vírust, így a csapaton belüli aktív esetek száma elérte a 15 főt. A korábbi fertőzések miatt a csapat már múlt vasárnap minden csoportos aktivitást megszüntetett, azóta a játékosok egyéni edzésekkel készülnek az új szezonra, és felkészülési mérkőzéseket sem játszanak.

“Biztosítottuk az oltás első adagját, ám két játékos nem akarta megkapni azt” – árulta el a csapat vezető orvosa, Vincenzo Salini, aki megerősítette, hogy minden érintett jól érzi magát.

Mint ismeretes, a FIFA múlt pénteken közölte, hogy négy átigazolási időszakra szóló tiltással sújtotta a Spezia csapatát a nemzetközi szervezet a 18 éven aluli játékosok átigazolásával és nyilvántartásba vételével kapcsolatos jogsértések miatt, mivel a hírek szerint az olasz klub több fiatal nigériai játékost hozott volna a Serie A-ba szabálytalan módon, megkerülve a nemzeti bevándorlási szabályokat.