Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: Richarlison triplázott, a brazilok megverték a németeket

A férfi brazil válogatott magabiztos győzelemmel kezdte a 2020-as tokiói olimpiai játékokat: a dél-amerikaiak Richarlison vezérletével 4–2-es sikert arattak Németország ellen. Mindeközben a japánok felülmúlták Dél-Afrikát, míg Románia egy öngólnak köszönhetően nyert Hondurassal szemben.

(Photo by Toru Hanai/Getty Images)

A Japán–Dél-Afrika összecsapást a Real Madrid kötelékében álló szupertehetség, Takefusa Kubo döntötte el: a 20 esztendős szélső a mérkőzés 71. percében törte meg a jeget, amivel ki is alakította a végeredményt.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, A-csoport, 1. forduló
Japán – Dél-Afrika 1–0 (0-0)
Gólszerző: Kubo (71.)

A csoport aktuális állása:

Románia fiataljai megszenvedtek Honduras ellen, csupán egy öngól döntött a három pont sorsáról: a közép-amerikaiak jobbhátvédje, Elvin Oliva az első félidő ráadásában vette be a saját kapuját.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, B-csoport, 1. forduló
Honduras – Románia 0–1 (0-1)
Gólszerző: Oliva (45+1. – öngól)

A csoport aktuális állása:

A brazilok fél óra alatt lerendezték a németeket: Richarlison nagyon hamar mesterhármast ért el, utána még egy kihagyott büntető is belefért Matheus Cunha részéről. A második játékrészben Stefan Kuntz fiai éledezni kezdtek, az 57. percben Nadiem Amiri révén össze is jött a szépítés – igaz, a találathoz kapusbaki is kellett. Néhány perc múlva Németország megfogyatkozott, Maximilian Arnold csapatkapitányként a második sárga lapját is begyűjtötte. A hajrában Ragnar Ache fejesgóljával visszatértek a német remények, ám a lefújást megelőzően a csereként beálló Paulinho megadta a kegyelemdöfést.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, D-csoport, 1. forduló
Brazília – Németország 4–2 (3-0)
Gólszerzők: Richarlison (7., 22., 30.), Paulinho (90+4.), ill. Amiri (57.), Ache (83.)
Kiállítva: Arnold (63.)

A csoport aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: