Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött vezetőedzőjéről a PSG – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben mindkét fél részéről felmerült a váltás lehetősége, a Paris Saint-Germain péntek esti bejelentése minden kérdést eloszlatott vezetőedzője jövőjével kapcsolatban…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapata a péntek esti órákban megerősítette, hogy a 2022-2023-as idény végéig megújította argentin vezetőedzője, Mauricio Pochettino szerződését a klubbal.

A 49 éves szakember a Tottenhamnél való 2019 novemberi menesztése után bő egy évvel, idén januárban vette át a PSG irányítását, ám nem volt zökkenőmentes a munkája a francia klubnál, miközben a Spurs a közelmúltban menesztette utódját, José Mourinhót, és Nuno Espirito Santo kinevezése előtt sokáig nagy erőkkel próbálták őt visszacsábítani. Pochettino három és fél év alatt hiába vezette 293 mérkőzésen is a londoni csapatot, egyetlen nagy címet sem nyert velük, de 2019-ben a Bajnokok Ligája-döntőt játszottak.

A PSG edzőjeként bár megnyerte a csapattal a Francia Szuperkupát és a Francia Kupát, a bajnokság megnyeréséről végül lemaradtak, és a BL-ben is csak a negyeddöntőig jutott, így állítólag a francia klub vezérkara sem ragaszkodott mindenképpen a megtartásához. Végül azonban a felek – talán lehetőségek szűkében – megbékéltek egymással, és kölcsönösen a közös folytatás mellett határozták el magukat.