Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozását kérte a Boca Juniors kiválósága – sajtóhír

A Libertadores-kupából való fájdalmas kiesés után hamarosan újabb érvágás érheti a Boca Juniors csapatát, ugyanis a gárda egyik húzóembere a nyári elengedését kérte…

(Photo by Amilcar Orfali/Getty Images)

A TyC Sports beszámolói szerint a Boca Juniors együttese korai Libertadores-kupa-búcsúja után a csapat egyik meghatározó játékosa, Sebastián Villa Cano az elengedését kérte a csapattól a nyári átigazolási időszakban.

A 25 éves csatár 2018 óta áll a patinás argentin klub alkalmazásában, és azóta alapembernek számít a támadóegységben. Villa minden sorozatot figyelembe véve 96 tétmérkőzés alatt 15 gólt és 14 előkészítést jegyzett az “arany-kékek” szerelésében, tagja volt a 2018-ban argentin szuperkupát, a 2020-ban bajnokságot, a 2021-ben Copa Diego Armando Maradonát nyerő együttesnek. Az azelőtt hazájában a Deportes Tolima csapatában tevékenykedő támadó ellen tavaly eljárás indult, miután volt barátnője bántalmazás miatt feljelentette őt, sokáig úgy tűnt, hogy pályafutása folytatása is veszélybe kerülhet, a Boca azonban a közelmúltban 2024-ig szerződést hosszabbított vele.

Villa iránt korábban a portugál Benfica és a belga Club Brugge egyaránt érdeklődött, akik várhatóan ismét meg fogják környékezni őt.