Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: az argentinok és a franciák is javítottak

A vasárnapi napon tokiói nyári olimpia férfi labdarúgó-tornáján a csoportkör második fordulójára került sor, a magyar idő szerint a reggeli órákban Franciaország és Argentína egyaránt a nyitófordulós fiaskóját próbálta feledtetni…

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

A C csoport vasárnapi első összecsapásán Argentína javítani tudott az első meccsen elszenvedett veresége után, és 1-0-s sikert aratott Egyiptom válogatottja ellen Sappore Dome-ban. A három pontot érő találatot a francia RC Lens csapatában légióskodó Facundo Medina szállította a második játékrész elején egy szöglet után. Fernando Batista korosztályos válogatottja ugyan végig fölényben játszott, a hajrában az egyiptomi gárdának is adódtak lehetőségei, de több találat nem született, így ha nyögve nyelve is, de az argentinok kijavították az ausztrálok elleni fiaskót és versenyben vannak a továbbjutásért.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, C csoport, 2. forduló
Egyiptom – Argentína 0-1 (0-0)

Gólszerző: ill. Medina (52.)

A C csoport aktuális állása

 

Egy egészen őrült mérkőzésen Franciaország a nyitófordulós sima zakó után 4-3-ra győzött Dél-Afrika ellen. A találkozó első félidejében nem született találat, így abszolút nem tűnt úgy, hogy hét gól fog esni Saitamában. A szünet után viszont az esélytelenebb dél-afrikai nemzeti válogatott háromszor is vezetést szerzett, de a gallok veterán hadvezére, Andre-Pierre Gignac mindháromszor egyenlíteni tudott, harmadszor tizenegyesből. Az igazi csattanó pedig a végére maradt, amikor a hosszabbítás pillanataiban Gignac gólpasszából Teji Savanier bevitte a győztes találatot a franciák javára. Ezzel tehát Dél-Afrika a háromszori vezetés ellenére üres kézzel maradt, a francia remények pedig életben maradtak.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, A csoport, 2. forduló
Franciaország – Dél-Afrika 4-3 (0-0)

Gólszerzők: Gignac (57., 79., 85. – a harmadikat büntetőből), Savanier (90+2.), ill. Kodisang (53.), Makgopa (73.), Mokoena (81.)

Az A csoport aktuális állása

 

Eközben a B csoportban ugyancsak eseménydús összecsapást rendeznek, melynek végén Honduras a hajrában fordítva 3-2 arányban győzött Új-Zéland felett. A mérkőzés végig kiegyenlített küzdelmet hozott, a második félidő elején legnagyobb sztárja, a burnleys Chris Wood találatával vezetett az óceániai válogatott, ám a közép-amerikaiak nem adták fel és a hajrában megfordították a mérkőzést a maguk javára. A győztes gólt a 87. percben az olasz másodosztályú Regginában is vitézkedő Rigoberto Rivas szállította. Ezzel az eredménnyel mindkét válogatott három-három ponttal áll két meccsről.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, B csoport, 2. forduló
Új-Zéland – Honduras 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Cacace (10.), Wood (49.), ill. Palma (45+1.), Obregon (78.), Rivas (87.)

A B csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)