Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói újabb góljával a listavezetőt is legyőzte a Sporting KC – videóval

Schön Szabolcs szombati gólpassza után az MLS vasárnapi játéknapján a Sporting Kansas City mérkőzésén ismét egy honfitársunkért szoríthattunk…

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

Az MLS nyugati főcsoportjának vasárnapi rangadóján a második helyezett Sporting Kansas City együttese 3-1-re legyőzte idegenben a listavezető Seattle Sounders csapatát. A találkozó méltó volt a két élcsapat meccséhez, hiszen hatalmas iramban vette kezdetét az összecsapás, és eleinte a házigazda előtt adódtak komoly lehetőségek, azonban Melia kapus többször is bravúrral óvta meg ketrecét a góltól. Az első félóra végeztével a vendégek kerültek lépéselőnybe, miután a skót Johnny Russell a büntetőterület előteréből ballal gyönyörűen tekert a hálóba egy szabadrúgást. Nem sokkal később, még a szünet előtt egy villámgyors ellentámadás végén Kinda lekészítéséből a lendületből érkező Sallói Dániel a tizenhatos vonaláról bombázott védhetetlenül a hálóba. A fordulást követően a Sounders mindent egy lapra feltéve támadott a felzárkózás érdekében, és hat perc után egy hatalmas kapu előtti kavarodást követően szépíteni tudtak. Egyenlíteniük azonban minden erőfeszítésük ellenére nem sikerült, csak kapufáig jutottak, mígnem a 73. percben a Sporting a csereember Cameron Duke látványos közeli kapásgóljával beállította a 3-1-es végeredményt.

Sallói ismét főszereplője volt csapata sikerének, a 24 éves magyar támadó az MLS 2021-es idényében már a kilenc találatnál tart. Az utolsó tíz fellépését tekintve nyolcszor volt eredményes, ezzel harmadik a bajnokság góllövőlistáján.

Seattle Sounders – Sporting Kansas City 1-3 (0-2)
Gólszerzők: F. Montero (51.), ill. Russell (31.), Sallói D. (42.), Duke (73.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)