Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Magabiztos sikert aratott idegenben is a Ferencváros!

2-0-s előnyből várhatta a visszavágót a Ferencváros gárdája a litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen a BL selejtező 2. körében. Peter Stöger csapata ezen a mérkőzésen sem adott sok esélyt a Zalgirisznek, és magabiztosan jutott tovább a 3. körbe.

Nagyon kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje, az odavágóhoz képest jóval védekezőbb felfogásban lépett pályára Peter Stöger együttese. A Zalgiris igyekezett mezőnyfölényt kialakítani, hogy minél hamarabb elkezdje ledolgozni kétgólos hátrányát. Komoly lehetőség azonban nem igazán adódott a hazaiak előtt, de a Ferencváros sem alakított ki érdemi helyzetet, egészen a játékrész végéig, amikor a Zalgiris szögletéből tudott kontrát vezetni a Fradi, és Uzuni okos megoldásának köszönhetően Mmaee talált a hálóba, 0-1! A szünetre így minden érdemi kérdés lezárt az FTC.

A második félidőben már a hazaiak is jóval visszafogottabb tempóban futballoztak, nem erőltették annyira a támadásokat. A Fradi számára is teljesen megfelelő volt a játék képe, így ők sem érezték szükségét a komolyabb rohamoknak. A 72. percben aztán ismét eredményes volt Peter Stöger csapata. A támadás most is a Ferencváros kapujától indult, a gólpasszt pedig ismét Uzuni adta, a gólt pedig ezúttal is Ryan Mmaee lőtte, akinek csak a kapust kellett kicseleznie, 0-2! A 84. percben Mmaee már akár mesterhármast is ünnepelhetett volna, de a 20 méterről leadott kapáslövése kevéssel elkerülte a kaput. A végén még Zubkov előtt is adódott két komoly lehetőség, ám a kapus mindkettőt hárítani tudta. A 93. percben még összejött a szépítés a Zalgiris számára Diaw fejesének köszönhetően, 1-2! A Ferencváros azonban még a mérkőzés vége előtt válaszolt erre, Mak gyönyörű egyéni alakítása után, 1-3! Összességében igen simán és teljesen megérdemelten jutott tovább a Fradi, amelyre a Slavia Praha vár a 3. körben.

Zalgiris Vilnius (litván) – Ferencváros 1-3 (0-1) Össz.: 1-5 a Fradi javára
Helyszín:
LFF Stadion (Vilnius) Vezette: E. Lambrechts
Gólszerzők: Diaw (90+3.) ill. R. Mmaee (44., 72.), Mak (90+4.)
Sárga lapok:
Diaw (28.), Onazi (32.) ill. Csontos (34.), Sigér (62.)
Kiállítás: – ill. –

Zalgiris: Gertmonas – Bopesu, Diaw, Ljubisavljevic, Mikoliunas – Verbickas, Uzela, Onazi (Kis 61.) – Videmont, Sylvestr (Tadic 61.), Kyeremeh (Jarusevicius 87.) Vezetőedző: Vladimir Cheburin

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic (Vécsei 76.), S. Mmaee, Csontos – Somalia (Sigér 57.), Kharatin, Zachariassen – Uzuni (Mak 76.), R. Mmaee, Tokmac (Zubkov 70.) Vezetőedző: Peter Stöger