Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: újabb kiütéses diadalt arattak a hollandok

A két korai mérkőzés után magyar idő szerint a keddi kora délutáni órákban újabb két csoportban fejeződtek be a küzdelmek a tokiói olimpiai játékok női labdarúgó-tornáján…

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Az E csoport rangadóján Kanada és Nagy-Britannia találkozója 1-1-es döntetlennel zárult, miután a csoportleső szigetországiak a hajrában mentettek meg egy pontot a Manchester City skót légiósa, Caroline Weir találata jóvoltából. A britek ezzel veretlenül nyerték meg csoportjukat, megtartva előnyüket a második helyezett juharlevelesek előtt. Harmadikként Japán szintén továbbjutó helyen ért célba, amely egygólos meccsen diadalmaskodott a tornát három fiaskóval befejező Chile felett Mina Tanaka kései találatának köszönhetően.

Olimpiai játékok, női labdarúgás, E csoport, 3. forduló
Kanada – Nagy-Britannia 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Leon (55.), ill. Weir (85.)

Olimpiai játékok, női labdarúgás, E csoport, 3. forduló
Chile – Japán 0-1 (0-0)

Gólszerzők:ill. Tanaka (77.)

Az E csoport végeredménye

 

A korábbi 10-3-as győzelme után Hollandia ezúttal 8-2-re győzött, az Oranje gólszórását ezúttal Kína válogatottja bánta. A győztes fél soraiból a legnagyobb klasszisnak számító Lieke Martens mellett Lineth Beerensteyn és a csereként pályára lépő Vivianne Miedema is duplázott – legutóbb nyolc találatával vezeti a torna góllövőlistáját. Ezzel szemben Brazília jóval szerényebb sikert aratott, hiszen a hosszú létszámfölény ellenére is csak Andressa egyetlen találatával múlták felül 1-0-ra Zambia csapatát. A két favorit továbbjutott, a két kis csapat viszont búcsúzott az olimpiai játékoktól.

Olimpiai játékok, női labdarúgás, F csoport, 3. forduló
Hollandia – Kína 8-2 (3-1)

Gólszerzők: van de Sandern (12.), Beerensteyn (37., 45+2.), Martens (47., 70.), Miedema (65., 76.), Pelova (71.), ill. Wang Sahnshan (28.), Yanwen Wang (69.)

Olimpiai játékok, női labdarúgás, F csoport, 3. forduló
Brazília – Zambia 1-0 (1-0)

Gólszerző: Andressa (19.), ill.
Kiállítva: ill. Mweemba (13.)

Az F csoport végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)