Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Miért kérdeznek mindig Haalandról?”

Az RB Leipzig magyar légiósa, Szoboszlai Dominik – aki leigazolása után fél évvel, július 17-én az AZ Alkmaar ellen debütálhatott új klubjában korábbi sérülése miatt – a lipcseiek híroldalának, az RB Live-nak adott interjút, amelyben elmondta, kisebb sérüléssel küzd jelenleg is, ám a tervek szerint pénteken ismét a csapattal közösen gyakorolhat a 744 méteren fekvő edzőtáborban. Szoboszlai korábbi salzburgi csapattársával, Erling Haalanddal való kapcsolatáról is nyilatkozott.

(Photo by David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images)

Szoboszlai elárulta, hogy nem a korábbi sérülése újult ki, hanem kisebb húzódással bajlódik, amelynek következtében egyedül kell edzenie, illetve a Montpellier elleni barátságos meccset is ki kellett hagynia. Azt is elmondta az rblive.de-nek, amennyiben minden jól alakul, péntektől újra a csapattársaival készülhet az új szezonra.

„Nem ígérhetem meg, hogy az első mérkőzésen, a Sandhausen elleni kupameccsen bevethető leszek, de előre tekintek. Nem egyszerű feldolgozni, ha egy játékosnak ilyen sok időt kell hagynia sérülés miatt, ám ez egy új kezdet számomra” – mondta Szoboszlai Dominik, majd megjegyezte: nem befolyásolták magyar csapattársai, amikor Lipcsébe igazolt.

A magyar válogatott középpályás nem teljesen érti, hogy miért kérdezik mindig Erling Haalandról, és a kettejük közti kapcsolatról.

„Mindig ugyanazt a kérdést kapom. Miért kérdeznek mindig Haalandról? Igen, szoktunk beszélgetni, de mindketten a saját pályafutásunkra koncentrálunk, viszont a fociról nem szoktunk beszélgetni.”

Szoboszlai jelenlegi edzőjéről, Jesse Marschról – akit jól ismer Salzburgból – is mondott pár szót.

„Tudja, mire vagyok képes, és én is tudom, hogy ő mire képes. Ugyanakkor Lipcsében még bizonyítanom kell” – vélekedett a magyar középpályás.